Ο ... άΔειος Βασίλης

Ο ... άΔειος Βασίλης - εικόνα

Μια πολύ τρυφερή θεατρική κωμωδία, γεμάτη συγκίνηση,μια και ο αγιος Βασίλης φέτος πρέπει να φροντίσει ένα προσφυγόπουλο από τη Συρία αλλά κι έναν Ελληνα μετανάστη μπαμπά που του λείπουν πολύ οι κόρες του.

Περίληψη

Τέσσερα ξωτικούλια, ο Ξω, ο Ξωτί, ο Ξωτικού και ο Ξωτικούλης, είναι πολύ προβληματισμένα με τα γράμματα που διαβάζουν... Ένα μάλιστα, τους έχει ρίξει σε σκέψεις βαθιές... Τρία κοριτσάκια, τρεις αδερφές, δε ζητάνε δώρο στο γράμμα τους στον άγιο Βασίλη, αλλά να τους φέρει πίσω το μπαμπά τους που είναι μετανάστης σε ξένη χώρα... Κάπου αλλού, ένα κοριτσάκι απ τη Συρία, η Ραϊάν, που είναι πρόσφυγας με τη μαμά της, νομίζει πως είναι αόρατη, μια και στο σχολείο της δεν της δίνει σημασία σχεδόν κανείς. Έτσι, ζητάει απ τον άγιο Βασίλη, να της φτιάξει ένα μαγικό φίλτρο μήπως και τη βλέπουν όλοι! Και σ’ ένα άλλο μέρος, πολύ μακρινό και παγωμένο, δύο άντρες, άγνωστοι μεταξύ τους, κάθονται σ’ ένα παγκάκι και μοιράζονται τις σκέψεις τους μέχρι που... Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ο άγιος Βασίλης πρέπει να βάλει τα δυνατά του να σκορπίσει παντού την αγάπη, μια και αυτές τις μέρες όλοι πρέπει να είναι χαρούμενοι... Μια τρυφερή κωμωδία για τη φιλία, την αγάπη, τη μετανάστευση, την ανάγκη να είμαστε κοντά στους ανθρώπους που αγαπάμε και μας λείπουν!

Χαρακτηριστικά

Κατηγορία :
Χριστουγεννιάτικα
Είδος :
χριστουγεννιάτικη κωμωδία με μικρά δραματικά στοιχεία
Αριθμός Ηθοποιών :
18
Ηλικίες :
Περιβάλλον :
τριπλό σκηνικό : έναπαγκάκι, το εργαστήρι του άγιου Βασίλη κι ένα σαλόνι σπιτιού
Διάρκεια έργου :
50 λεπτά
Ιδανικό Για :
παιδιά δημοτικού και πρώτες τάξεις γυμνασίου
Απόσπασπα:
Διάβασέ το Online! ή...
Κατέβασέ το στον υπολογιστή σου!

Αν μοιραστήκατε μαζί μας ένα θεατρικό έργο, ένα κείμενο, ένα ποίημα ή οτιδήποτε άλλο, θα χαρούμε πολύ να μοιραστείτε και την γνώμη σας μαζί μας, πατώντας εδώ!

Εκδήλωση ενδιαφέροντος